La nostra llibreta

100 anys del naixement de Maria Aurèlia

Aquest any se’n compleixen 100 del naixement d’una de les veus més destacades de la literatura catalana i alhora de l’activisme social i feminista català: Maria Aurèlia Capmany (1918-1991). La seva és una figua absolutament polièdrica: novel·lista, dramaturga, pedagoga, assagista, traductora, activista cultural i antifranquista, feminista desacomplexada. En produir-se la seva mort el 1991 va deixar al seu darrera una extensa obra, per la qual cosa se la considera una de les escriptores més prolífiques de la seva època. En narrativa va destacar aviat. El 1948 li atorguen el premi Joanot Martorell per la novel·la El cel no és transparent i tot just vint anys després, el 1968, el Sant Jordi per Un lloc entre els morts.

Persona socialment molt compromesa, en donen fe els seus nombrosos assajos on denuncia la situació de les dones del seu temps. Aquest compromís la va conduir fins a la política. El 1983 obté l’acta de regidora en representació del Partit dels Socialistes de Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona i durant un mandat es fa càrrec de les àrees de Cultura i d’Edicions. La seva tasca política també es desenvolupa en l’àmbit de la Diputació de Barcelona on s’hi està des del 1983 fins que va morir el 2 d’octubre de 1991.

Podeu consultar tota la informació sobre la persona, l’obra i els actes convocats en motiu de l’efemèride aquí.

10,00Compra

Recordeu que a la nostra plataforma podeu comprar la reedició de Betúliauna de les seves primeres obres i de la qual n’estava especialment orgullosa. Un llibre que s’inscriu en el marc de l’estreta relació que l’escriptora va mantenir amb la ciutat de Badalona on va exercir la docència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>