La llibreta

Enric Crespi, hi haurà trilogia!!

Enric Crespi

El 2013 Nautilus edita la primera novel·la del seu catàleg editorial. L’obra es titula La Comanda, i és un encàrrec que els editors fan a Enric Crespi i Mas, un banyolí d’adopció gran coneixedor de l’Edat Mitjana -especialment del segle XIII- i alhora un gran afeccionat a la ciència-ficció. Crespi havia coincidit amb Miquel Rof, un dels tres editors de l’empresa, a la revista de culte dedicada a la ciència-ficció i la fantasia Lovecraft Magazineon ambdòs col·laboren. La complicitat establerta entre els dos propicia una trobada amb els aleshores tres socis de Nautilus que li demanen que escrigui la primera “novel·la de ciència-ficció medieval” en català. L’autor és lliure d’escriure el que vulgui com vulgui, l’únic condicionant és que l’obra passi en diversos indrets de les comarques de Girona. Així neixen els dos protagonistes: Fra Carolus i Perot Romaní, en la millor tradició de les novel·les de cavalleria o el que en cinema s’anomena una història de col·leguesLa Comanda, però va molt més enllà que la relació entre dos personatges i acaba construint-se en un complet relat d’aventures i d’intriga situada a la Catalunya gironina del segle XIII.

La novel·la, malgrat que l’autor és desconegut, assoleix un certa repercussió, però, segons els editors, no la que es mereix la novel·la, que ocupa més de 600 planes i que és un relat extraordinàriament ben escrit i documentat. Tan bon punt acaba la novel·la Enric Crespi anuncia als editors que aquella obra forma part duna trilogia i que ja estava per la meitat del segon llibre. Després de cinc anys de treball i de canvis a l’editorial, avui estem en disposició d’afirmar que la trilogia de La Comanda veurà la llum possiblement dins de l’any 2018. Nemo Books l’editarà i és molt possible que els tres volums es venguin conjuntament.


Mentrestant, si no heu llegit La Comanda teniu l’oportunitat de comprar-la a la nostra plataforma, aquest enllaç us conduirà fins a la fitxa de la novel·la.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>